Home

  Cu totii ne dorim sa avem acel abdomen de invidiat si conditia fizica perfecta. Dar care este secretul? sau este vreunul? Sportul este necesar? este o dieta cea mai buna solutie? Mai jos iti vom raspunde la toate intrebarile mult asteptate despre corpul nostru si cum functioneaza.

  Inima noastra este ca o masinarie. Daca avem grija de ea, ii dam combustibilul necesar si o intretinem corect aceasta v-a avea o viata lunga si fara probleme. 80% din bolile de inima pot fi prevenite daca acordam atentie dietei si stilului de viata care pot sa favorizeze declansarea acestor afectiuni.

Heart

Sporturile joaca un rol foarte important atat in sanatatea organismului cat si dezvoltarea unor abilitati. Ne intrebam des de ce am ajuns sa suferim la varste fragede pe boli pe care bunicii nostri le-au cunoscut abia la batranete. Raspunsul este unul cat se poate de simplu: din lipsa miscarii care, alaturi de poluare si stres, ne deterioreaza prematur corpul. Daca facem un calcul cat se poate de simplu, ne dam seama ca petrecem 10-12 ore/ zi stand jos au intinsi, adica 8 ore la birou si cateva ore acasa, la televizor sau in fata calculatorului. Acest sedentarism creste sansele de obezitate, boli cardiovasculare, diabet de gradul II, osteoporoza sau chiar cancer, dar si alte afectiuni care conduc la pierderea independentei unei persoane si la un deces prematur.

  Dietele joaca si ele un rol important in atingerea siluetei perfecte sau greutatii dorite. Insa acestea ar trebui evitate sau personalizate pentru adolescentii sub 18 ani sau copii. Sub varsta de 18 ani corpul este in crestere si dezvoltare si are nevoie de resurse pe care le aduna dintr-o varietate de alimente. Renuntand la unele alimente sau reducand aportul unora poate duce la proasta dezvoltare a corpului.

  Cele de mai jos sunt niste sfaturi simple care va ajuta sa va mentineti in forma sau sa pierdeti in greutate:

  Beti cel putin 2 litri de apa pe zi.

  Faceti exercitii in fiecare dimineata.

  Consumati fructe si legume zilnic.

  Construiti-va un meniu sanatos.

  • Sanatatea se defineste in mod curent ca starea unui organism la care functionarea tuturor organelor se face in mod normal si regulat.
  • Sanatatea este o stare pe deplin favorabila atat fizic, mintal cat si social, si nu doar absenta bolilor sau a infirmitatilor.
  • Heart

      Modele de exercitii pentru abdomen:.